top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJolanda Lehmann

Op pad in Limburg

3 Jaar geleden heb ik tijdens het fotograferen van een “laatste wens” het leuke stel Joke en Ed Maessen leren kennen en via FB hebben we altijd nog contact gehouden met elkaar.

Daar zag ik dat zij hard bezig waren aan een B&B in Limburg. Ik had afgesproken wanneer het klaar zou zijn ik een nachtje zou komen logeren en gelijk in het mooie landschap te gaan fotograferen.

De studio is inmiddels af en ging ik samen met mijn vriendin Marion richting Limburg. Nu kon ik mooi deze twee dingen combineren.

Wij kwamen rond 13 uur aan in Afferden wat ongeveer tussen Nijmegen en Venlo ligt.

Aangezien we best wel vroeg waren gingen we eerst lunchen in een theetuin "De Appelgaard“, waar een hele vriendelijke mevrouw ons de zelfgemaakte soep en een tosti serveerde.

Ook kregen wij van deze mevrouw een folder waarin stond waar we het beste konden gaan wandelen. We besloten een korte wandeling van 5 km te gaan maken in het natuurgebied “De Zevenboom” in het Broederbos. Dit is een afwisselend gebied met naald- en loofbomen en vennetjes .

Na een heerlijke wandeling door een bosrijk duingebied kwamen we weer uit bij de auto en was het tijd om ons in te checken bij de B&B de Palmen.

Joke en Ed stonden ons al op te wachten en na even te hebben bijgepraat lieten ze ons hun leuke stekkie zien.

In de grote tuin hebben ze een mooie unit staan waarvan een gedeelte bar is geworden (ja je kunt hier een heuse borrel drinken en gezellig aan het barretje hangen)

Aan een van de units wordt nog hard gewerkt om er een mooie kamer van te maken, maar de studio is al klaar en ziet er schitterend uit.

Er zit een keukentje in en een eigen douche en toilet wat in deze coronatijd ook heel belangrijk is.

Na overheerlijke douche was het tijd om de verbrande kilo‘s weer aan te vullen met lekkere tapas in een gezellig Boscafé ‘t Rimpelt, wat zich ongeveer 5 min rijden van de B&B bevindt. Hier kun je á la carte eten, maar ook tapas. Wij kozen voor het laatste en geloof me daar hadden we spijt van omdat onze buik ontplofte zo lekker dat het was.

De volgende ochtend hadden we om 07.00 uur het ontbijt, wat er goed verzorgd uitzag. Vers geperste jus, warme broodjes en aardbeien uit eigen tuin. Zelfs het eitje was kakelvers van de kippen die in de privé tuin wonen.

Na het ontbijt kregen we van Ed en Noppes (de lieve rottweiler) een privé tour in een ander gedeelte van het Broederbos wat op loopafstand van de B&B begint.

Wat een genot moet dit zijn als je zo dicht bij zo'n geweldig natuurgebied woont. Ik denk dat ik daar iedere dag te vinden zou zijn. In dit gebied lopen een aantal Schotse Hooglanders en nog wat andere grazers. Het is leuk om met iemand mee te gaan die ieder mooi plekje in dit gebied weet te vinden.

Aangezien wij ook nog een beetje wilde oefenen in het fotograferen van snelheid mocht Noppes een paar keer achter een bal aan rennen, wat hij met plezier deed. Wat een wereldhond is dit.

Bij terugkomst namen we afscheid van Ed en Joke en reden we door richting Lomm.

Dit was ongeveer een half uurtje rijden om bij het natuurgebied "De Ravenvennen" aan te komen. Door de vele vennen is dit gebied de perfecte plaats voor libellen, vlinders en de zeldzame heikikker (de laatste wel gehoord, maar niet gezien)

We hadden veel geluk met het weer, bijna windstil en een heerlijk zonnetje. Als eerste zagen we de bloedrode heidelibel, maar door het warme weer waren de libellen en vlinders heel actief en bleven ze bijna niet zitten. Soms is geduld echt een hoop waard.

Zo ook met de Zuidelijke glazenmaker, dit is een grote zeer actieve blauwe libel en die moest ik zou ik op de foto krijgen. Stilstaand ging niet lukken dus dan maar in de vlucht.

Nou is een vogel in de vlucht fotograferen al een kunst, maar zo'n libel is echt iets met een hoog mopper-gehalte. Uiteindelijk is het gelukt alleen had ik niet in de gaten dat ik midden in een gebied stond waar heel veel tijgerspinnen zaten. Als jullie mij een beetje kennen, gaan spinnen en Jootje niet samen. Ik was blij dat ik een lange broek aan had en mijn broekspijpen in mijn sokken had gedaan.

Rond 16.30 uur was het tijd om richting huis te gaan. We hebben onderweg nog wat gegeten in een druk maar gezellig pannenkoekenhuis net voorbij Arcen. Ik moet zeggen dat dit restaurant zich keurig aan de coronavoorschriften hield. Dit heb ik de afgelopen weken wel eens anders gezien.


Na twee heerlijke dagen was het ook weer fijn om thuis te zijn. Moe en voldaan en een sd kaart vol met foto's was ik blij om in mijn bedje te liggen.

"Ed en Joke bedankt voor jullie geweldige gastvrijheid in jullie B&B. Wat een mooi plekje hebben jullie ervan gemaakt. Dikke knuffel aan Luna en Noppes.

Marion het is altijd gezellig om met jou op pad te gaan en ook deze dagen hebben we weer heel veel gekletst, gelachen en vooral veel gezien."


Dit is een link naar de website van B&B De Palmen76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page