top of page
Zoeken
  • © Jolanda Lehmann

Helgoland....Dag 3


Deze nacht heb ik gelukkig veel beter geslapen en ik heb er voor gekozen om wat langer te blijven liggen.

Erica en nog een klein groepje gingen samen met Gustav al heel vroeg op pad naar de Jan van Genten. Het licht tijdens de zonsopkomst is dan ook weer heel mooi. Door het actieve fotograferen deze dagen had ik mij een rustmomentje beloofd dus ging ik niet mee. Ik heb op mijn gemakje gedoucht, koffer weer een beetje ordelijk gemaakt en eens even mijn berichten gelezen en beantwoord. Het is pas 3 dagen dat ik weg ben..maar toch kan de inbox snel vol raken met van alles en nog wat.

Toen ik daarmee klaar was, kwamen de andere al weer terug, uiteraard vol met verhalen. Ik hoorde dat ik niet het enige slachtoffer was van de poepregen. Het is heerlijk om te weten dat ik niet alleen een target ben geweest haha. Is dit leedvermaak? Uhmmm ja toch wel.

Aangezien we gisteravond hadden afgesproken dat er vele opties voor vandaag waren, besloten we tijdens het ontbijt dat we met zijn allen toch weer even naar de zeehonden wilden.

Deze reis bestaat voornamelijk uit het fotograferen van de zeehonden of de Jan van Genten, maar door het veranderen van het licht en setting, is geen foto hetzelfde. Voor een niet-fotograaf is dit wat moeilijker om voor te stellen, maar gelukkig zijn we met een groep zeer enthousiaste fotografen.

Dus vanochtend was het weer met de buik in het zand liggen en maar schieten. De weergoden waren ook vandaag weer heel lief voor ons. Er stond weliswaar wat meer wind, maar de temperatuur was eindelijk hier veel beter dan in Nederland (gna gna).

Een aantal liepen gelijk door naar de zeehonden en een klein groepje bleef aan het begin van het strand om een groep Eidereenden te fotograferen. Deze hadden kuikens dus het smeltgehalte was weer hoog. Wat is het toch heerlijk als het voorjaar begint. Een nieuw leven wat op een schattige manier de wereld verkent.

En zo hebben wij deze ochtend en middag ons weer geweldig vermaakt.

Rond 12.30 uur gingen we weer naar het strand restaurant om even iets te eten en drinken. Dezelfde vrouw als gisteren hielp ons met de bestelling op te nemen en ik verbaasde mij wat een waanzinnig geheugen deze vriendelijke vrouw heeft. Bij het afrekenen wist zij precies wat iedereen had gedronken en gegeten, dit terwijl het toch echt heel druk op het terras was.

Het leuke van een aantal dagen met elkaar optrekken is dat sommige mensen (ik noem geen namen hoor Gustav) na een korte powernap opeens weer vol energie zitten en de mooiste spreuken er vloeiend uit weten te gooien. Het lachgehalte was dan ook weer erg hoog.

Na de lunch zijn we nog heel even terug gegaan naar de zeehonden, maar al snel hebben we de pont gepakt om ons te gaan opfrissen voor het avondprogramma.

Uiteraard gingen we eerst weer lekker eten in het restaurant waar we de eerste avond ook zijn geweest. En complimenten hoor Gustav maar we liepen er dit keer in een keer naar toe.

Tijdens het eten werden er al plannen gemaakt waar we als groep de volgende keer naar toe gaan. Waarschijnlijk de papegaaiduikers in ........ja lekker dan nu ben ik weer die naam kwijt. In ieder geval ergens in Schotland. En Cor weet het wel....toch Cor??

Na het eten zijn we de rots weer opgelopen naar de Jan van Genten. Het licht was heel mooi waardoor er weer mooie plaatjes werden geschoten. Ook hebben we nog even een groepsfoto gemaakt. Staat altijd leuk in het plakboek en is een leuke herinnering voor later.

Met een voldaan gevoel liepen we weer naar beneden naar ons hotel. Ik moet eerlijk bekennen ..het lijkt wel of de weg steeds korter wordt of begint mijn conditie beter te worden?

Nu nog een nachtje slapen en morgen gaan we weer naar huis.

Gelukkig gaat de boot pas om 16.00 uur zodat we overdag nog wat dingen kunnen ondernemen. Hopelijk blijft het weer een beetje stabiel, want de vooruitzichten voor morgen waren toch wat minder dan dat wij de afgelopen dagen gewend waren.

Voor nu "slaap lekker en morgen gezond weer op" (iedereen was vandaag met spreuken en gezegdes aan het gooien..dus ik voeg er een aan toe).


88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page