top of page
Zoeken
  • © Jolanda Lehmann

Bossen Turnhout (NB)


Zondag samen met mijn fotomaatje Erica naar de bossen in Turnhout geweest.

We hadden om 5 uur afgesproken op een centraal punt om met één auto verder te gaan naar de plaats van bestemming.

De dag begon met heel veel regen, maar buienradar gaf ons goede hoop dat het droog zou worden dus gingen onze plannen gewoon zoals afgesproken door.

Na wat omwegen (we waren op zoek naar een verse bak koffie) kwamen we bij de bossen aan. De harde regen veranderde in miezer regen en vervolgens werd het toch echt droog.

Ons doel was de vlinders en libelle bij het opwarmen te fotograferen. Helaas was het toch nog te vroeg in het jaar om echt vlinders te vinden. De libelle waren helaas ook schaars.

Gelukkig zijn er genoeg andere objecten om te fotograferen dus dat was het probleem niet.

Door de hoge vochtigheid waren er sowieso voldoende slakken om te fotograferen.

Doordat de zon zich ook nog een heel klein beetje van zijn goede kant liet zien, kwamen de libellen ook te voorschijn. Sommige moesten zich nog opwarmen, dus hadden we alle tijd om deze te fotograferen.

Maar veel tijd hadden we niet. Ondanks de eerder gevallen regen waren de temperaturen aangenaam. Dat vonden de insecten dus ook en werden toch wat actiever.

Maar al met al toch wat mooie foto's kunnen maken van libellen die gretig gingen poseren.

Het leuke van regen is dat het ook een leuk effect heeft op de insecten. Terwijl ik aan het fotograferen was zag ik door de camera dat een libelle van de waterdruppel aan het drinken was. Iets wat ik nog nooit zo bewust had gezien. Ze ziet ze vliegen, maar dat die insecten ook vocht nodig hebben besef je eigenlijk niet zo.

Ook een lieveheersbeestje was nat geworden van de grote hoeveelheid regen en had moeite om de waterdruppels van zich af te schudden.

De kevertjes waren in grote getale aanwezig op het fluitenkruid. En waren ook druk bezig zich verder uit te breiden.

Op het laatst kregen we toch nog een vlinder te zien, al was het niet het soort waar wij naar op zoek waren. Maar ja je kan niet alles hebben toch....

In dit gebied zitten ook vele boomkikkers, maar ook die wisten zich goed schuil te houden. De vele fotografen die in het gebied rond liepen, maakte helaas ook geen indruk op de kikkers, dus die helaas niet gezien.

Het was zeer zeker de moeite waar om zo vroeg uit bed te gaan voor wat mooie foto's.

Maar zoals de dag begon, eindigde hij ook....we kregen weer een flinke hoosbui, dus een mooie tijd om dit alles af te sluiten en lekker naar huis te gaan. We komen hier nog wel een keer terug!!


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page