top of page
Zoeken
  • © Jolanda Lehmann

Piratenfestival Voorthuizen


Doordat ik meedeed aan een fotowedstrijd (zie eerdere blog) kon ik hierover niet eerder schrijven, want dat zou verklappen dat de ingestuurde foto van mij was. En dat mag natuurlijk niet he.

Op 9 april zijn Erica en ik naar een piratenmarkt geweest in Voorthuizen.

Ik had een aankondiging via Facebook gezien en aangezien ik nog foto's moest maken met als onderwerp "emotie" was dit een geschikt moment.

De weersvoorspellingen waren perfect; zon, droog en aangename temperaturen.

We hadden beidde geen idee wat we ervan konden verwachten, maar bij aankomst in Voorthuizen kwam de gezelligheid ons al tegemoet. Er was een niet al te grote maar leuke braderie.

Maar na de lange rit hadden we uiteraard eerst trek in een bak koffie met wat lekkers erbij. Op een terrasje in het zonnetje lieten we ons dit dan ook smaken en genoten we van de sfeer om ons heen.

Een paar weken ervoor had ik deelgenomen aan een workshop portretfotografie op de fotoclub en wilde de geleerde technieken van Roland dan ook proberen in de praktijk uit te voeren.

Over de gehele braderie liepen mensen verkleed als piraat of had het te maken met dat thema.

Het was leuk om te zien hoe deze mensen zich zo in hun rol inleefde en soms had je het gevoel dat je echt even terug in de tijd was.

Het was mogelijk, voor fotografen, om vooraf in te schrijven en een fotosessie te maken met de deelnemers. Helaas wisten wij dit niet dus moesten we de mensen aanspreken of oogcontact zoeken om een foto te maken. Gelukkig was dat ook geen probleem al gaf het in het begin wel een beetje een ongemakkelijk gevoel aan onze kant. Door het enthousiasme van de deelnemers was ook dit gevoel snel weg en werd het een uitdaging leuke foto's te maken.

Later op de dag kwamen alle deelnemers nog even één voor één op de catwalk, zodat er ook een mogelijkheid was ze te fotograferen.

Als afsluiting was er een Ierse band die muziek speelde uit deze tijd en dat was een perfecte afsluiting.

Wederom een leuke dag, met mooi weer, gezellige sfeer en leuk gezelschap.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page