top of page
Zoeken
  • © Jolanda Lehmann

Fotowedstrijd AFO


Een aantal weken geleden konden we foto's inleveren voor de fotowedstrijd van de fotoclub AFO.

Het thema moest te maken hebben met emoties. Oke..leuke uitdaging, maar ook lastig.

Door drukte (mooi excuus) had ik geen tijd om met mijn camera op pad te gaan, dus maar eens graven in mijn archief.

Daar vond ik een foto die ik ooit gemaakt had van Bokito, de beroemde/beruchte gorilla van Diergaarde Blijdorp. Als er iemand emotie kan uitstralen is hij dit wel, dus was hij een mooie optie voor dit thema.

Ook was ik nog met mijn fotomaatje Erica naar een piratenfestival in Voorthuizen geweest en had daar ook nog een paar foto's geschoten die wel emotie uitstraalde. Het kiezen werd opeens toch wat moeilijker dan ik had gedacht.

Nadat ik de foto's had laten afdrukken en wat mensen in mijn omgeving naar hun mening had gevraagd had ik de keuze uit drie foto's. Alleen had ik maar twee passe partout's dus weer een dilemma.

Keuze 1.

Keuze 1 vond ik wel iets hebben, maar was het toch niet helemaal. Er miste toch wel wat emotie in deze foto.

Keuze 2.

Keuze 2 vond ik persoonlijk wel een uitstraling hebben van wanhoop, dus oke...die dan toch maar doen? Het probleem was wel dat zijn linkerhand er niet helemaal op stond. Dat bleek later ook een puntje van kritiek te zijn van de jury bestaande uit o.a. fotograaf Leo Markensteijn uit Lekkerkerk. Maar goed..het thema was emotie en deze foto voldeed wel aan de gewenste eisen.

Keuze 3.

Bokito, keuze 3, is een verhaal apart. Deze foto heb ik destijds bewerkt met Lightroom van kleur naar zwart/wit en had het drieluik hiervan op Facebook gezet. In een reactie van Jan Trouwborst kreeg ik de uitnodiging om eens een kijkje te nemen bij de fotoclub waarbij hij was aangesloten. Hij vertelde dat ze op de fotoclub soms thema avonden hebben waar ook Lightroom te sprake komt. Dus enthousiast geworden door zijn woorden, ben ik een keer gaan kijken en voelde mij daar direct welkom door de vriendelijke clubleden. Ook het bespreken van foto's en de workshops die zijn organiseren sprak mij aan en zijn zeer leerzaam.

Jan had in zijn enthousiaste verhalen geen woord teveel gezegd, dus ben ik lid geworden.

Dit brengt mij weer terug op Bokito, want hij straalt emotie uit. Ondeugend, nieuwsgierig maar ook een gevoel van macht. Dus ja Bokito moest meedoen aan de wedstrijd, althans de foto dan he.

Vanavond was het zover dat we zouden horen wie de prijswinnaars zouden zijn. Na het zien van alle super mooie foto's, voorzien van feedback van fotograaf Leo werden de drie winnende foto's bekend gemaakt. Ada had schitterende foto's gemaakt en was in mijn ogen toch echt de winnaar.

Geheel onverwachts bleek dat de beroemde Bokito ook mij een avond van roem bezorgde...

De foto was gekozen als winnaar...

Dit had ik werkelijk niet verwacht, mede omdat er zulke mooie platen voorbij kwamen die in mijn ogen veel meer kans hadden om te winnen, maar het gaf wel even een gevoel van euforie en trots.

Er stond een glimlach op mijn gezicht die zelfs op weg naar huis nog steeds op mijn gezicht stond. En ik denk als ik straks ga slapen deze er nog steeds is.

Bedankt lieve leden van AFO voor de dingen die ik iedere keer weer leer tijdens de clubavonden, maar ook tijdens de gezellige uitjes. Ik hoop nog heel veel van jullie te leren waardoor ik met nog meer plezier ga fotograferen. De oorkonde gaat in een lijstje en komt op een mooi plekje te hangen in mijn kamertje boven bij mijn andere foto's.

De winnende foto met fotograaf Leo Markensteijn.

Het volgende thema is "lange sluitertijd" dus dit geeft mij weer flink wat stof om over na te denken. Maar vooral ga ik genieten van de gezellige clubavonden en uitjes.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page