top of page
Zoeken
  • © Jolanda Lehmann

Vogelhut Kalmthout (BE)


Gisteren weer eens een dagje doorgebracht in een vogelhut in Kalmthout (BE).

Het weer zag er niet veel belovend uit en ik had toch wel enige twijfel om te gaan.

Gelukkig weet mijn fotomaatje Erica mij altijd weer over te halen en aangezien we de hut voor die dag hadden gehuurd was afzeggen ook geen optie meer.

Onderweg daar naar toe leek het wel of de regen steeds harder en harder werd, maar de lol onderling in de auto deed het ons snel vergeten.

Bij aankomst in Belgie, bracht Glenn ons naar de hut en zorgde ervoor dat het kacheltje al lekker warm was.

Het voordeel van een hut is dat je droog zit. Het nadeel van de regen is dat de belichting zo waardeloos is dat je de ISO steeds hoger moet gaan zetten. Het gevolg van een hoge ISO (3200) is dat je ook steeds meer ruis op je foto's krijgt.

Tijdens een workshop Lightroom hebben we geleerd dat je beter iets kan overbelichten, zodat je dit weer kan bewerken in LR. Dit vangt gelukkig ook de ruis een beetje op.

Ondanks de regen was het een drukte van belang voor de hut. Er zaten heel veel vinken, koolmeesjes en merels. De bonte spechten lieten zich ook regelmatig zien. Maar het leukste was toch wel het bezoekje van een eekhoorn. Wat een grappige, lenige diertjes zijn dit.

De Keep was ook een vogeltje wat regelmatig voor onze hut zat. Die hadden we tot nu toe nog niet echt kunnen vastleggen, dus was een mooi om die te zien.

Op het laatst kwam ook de staartmees nog even met zijn familie langs. Eigenlijk waren we de spullen al aan het opruimen, maar uit ervaring weten we dat we de camera als laatste moeten inpakken. Dus konden we gelukkig nog een aantal foto's maken van dit grappige beestje.

Ondanks dat het een regenachtige dag was en de belichting het ons moeilijk maakte hebben we toch leuke foto's kunnen maken. En ach.... we hadden het gezellig en dat is ook heel veel waard.

Beoordeling hut 2 Kalmthout:

+ punten:

  • Zit laag bij de grond waardoor je gelijk zit met je onderwerp.

  • Tijdens koudere dagen is er gezorgd voor verwarming in de hut

  • Mooie locatie die de foto's een sfeervolle bokeh geven.

  • Je wordt naar de hut begeleidt door de vriendelijke eigenaar, die er ook voor zorgt dat er voldoende voer voor de vogels aanwezig is.

- punten:

  • Je kan niet staan in de hut, maar hierdoor zit je weer wel laag bij de grond (is dus ook een plus)


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page